ייעוץ תעסוקתי לחיילים משוחררים

ייעוץ תעסוקתי לחיילים משוחררים

בחירת מקצוע וקריירה היא אחת ההחלטות החשובות ביותר בחיים. אנחנו הולכים להשקיע בזה הרבה זמן, אנרגיה וכסף. לפני שאתם מחליטים חשוב שתדעו שבתור חיילים משוחררים מגיע לכם ייעוץ תעסוקתי במגוון אפשרויות – מסובסדות או אפילו בחינם לגמרי.

 

בחירת מקצוע וקריירה היא אחת ההחלטות החשובות ביותר בחיים.אנחנו הולכים להשקיע בזה הרבה זמן, אנרגיה וכסף. בניגוד לצבא – כאן אין לנו אף מפקד שיגיד לנו מה לעשות. כל החירות אבל גם האחריות היא עלינו.אם התחלתם לחשוב על זה בטח גם אתם מתלבטים בכל מיני שאלות כמו: איך אני יודע מה אני באמת רוצה? לבחור מקצוע שהוא כדאי ורווחי או ללכת לפי מה שמעניין אותי?

ייעוץ תעסוקתי, או הכוון תעסוקתי מיועד כדי לשפר את הסיכויים שלכם למצוא מקום עבודה וקריירה שתואמים את הכישורים שלכם, ההישגים שלכם והנטיות האישיות והמקצועיות שלכם. 

תהליך הייעוץ התעסוקתי יעזור לכם לענות על השאלות האלה ועל שאלות נוספות כמו: מה מאתגר אותי? מה משמעותי עבורי?מה יספק אותי?  האם עזרה לאנשים במצוקה? האם להיות אדם יצירתי? האם לפתח טכנולוגיה חדשה?  מה התכונות האישיותיות שלי? האם אני מופנם או מוחצן? אינדיבידואליסט או אוהב עבודת צוות?נבמה אני טוב? לדוגמא – יש לי יכולת ורבלית גבוהה או שהחשיבה הכמותית שלי חזקה ואז מתאימה לי עבודה עם מספרים?

בתור חיילים משוחררים מגיע לכם ייעוץ תעסוקתי במגוון אפשרויות – מסובסדות או אפילו בחינם לגמרי. אז מהן האפשרויות שלכם לייעוץ תעסוקתי במחירים מוזלים או ללא עלות?

 

1. מכוני אבחון נבחרים דרך האגף והקרן לחיילים משוחררים

תוכלו לקבל ייעוץ תעסוקתי במכוני אבחון כמו אדם מילוא, פילת ועוד – במחיר מסובסד. תהליך הייעוץ והאבחון התעסוקתי כולל 3 מפגשים עם פסיכולוג תעסוקתי, יום מבחנים וקבלת דו”ח מסכם. במפגשים עם הפסיכולוג תערכו שיחת היכרות, שיחת הסבר על ממצאי המבחנים וסיכום והמלצות.

בהתאם לממצאי המבחנים שעברתם, תקבלו דוח שבו פירוט הנטיות המקצועיות והכישורים הקוגניטיביים שלכם, נקודות החוזק שלכם וההמלצות לכיוונים הלימודיים והתעסוקתיים הרלוונטים לכם כפי שעלה בממצאים ובתהליך.

    מה תקבלו?

  • 3 מפגשים עם פסיכולוג תעסוקתי
  • יום מבחנים
  • דו”ח מסכם עם המלצות על פי האבחון ללימודים ותעסוקה

   כמה זה עולה?
    850 ש”ח + מעמ

  איך נרשמים?
   דרך האגף והקרן לחיילים משוחררים בלינק כאן

2. מרכזי צעירים

מרכזי הצעירים פרוסים ברחבי הארץ ומעניקים לצעירים (בגילאי 18-35) מגוון שירותים, ביניהם ייעוץ תעסוקתי. מרכזי הצעירים פרושים כיום ביותר מ25 יישובים מקריית שמונה בצפון ועד דימונה בדרום. כל צעיר או צעירה אשר מתלבטים באחת השאלות הקשורות לבחירת מקצוע או מתקשים בקבלת ההחלטה של כיוון הלימודים – יכולים להגיע למרכז ולקבל  סיוע והכוונה ע”י אחד מהיועצים  במרכז.

שאלות לדוגמא:  מה אני יכול/ה ללמוד? מה מתאים לי לעבוד? איפה אני יכול/ה ללמוד? מתי אפשר להתחיל ללמוד? מהם תנאי הקבלה למקצוע שאותו אני רוצה ללמוד? איך משפרים את הסיכויים שלי להתקבל למוסד הלימודים? ועוד שאלות רבות אחרות.

    מה תקבלו?

  • ייעוץ אישי בבחירת מקצוע
  • הכוון תעסוקתי והכוון לבחירת לימודים וקריירה
  • סיוע במציאת דרך וכיוון
  • סיוע בהנגשת השכלה גבוהה
  • סדנאות לאבחון נטיות מקצועיות

   כמה זה עולה?
    ללא עלות

   איך נרשמים?
    מגיעים למרכז הצעירים בעיר שלכם

 

3. מרכזי הזדמנויות

מרכזי הזדמנות הם מוקדים בתחום התעסוקה שקיימים בלמעלה מ-10 ערים והם מיועדים בעיקר לחיילים משוחררים מאוכלוסיות מיוחדות, או למשוחררים שמתקשים להשתלב בעולם העבודה, ולהתקדם לקראת עצמאות כלכלית.

     מה תקבלו?

  • אבחון ומיון ראשוני
  • אימון וליווי תעסוקתי אישי.
  • תכניות הכנה לעולם העבודה למגוון תכניות תעסוקה ייחודיות – לצעירים בסיכון, לאנשים עם מגבלה ועוד
  • השתתפות בסדנאות כגון: מיומנויות רכות (סיוע בכתיבת קורות חיים, סדנא להצלחת ראיונות עבודה ותהליכים במרכזי הערכה), קורסי מחשבים, ליווי כלכלי, הכשרות מקצועיות, קורס לרכישת שפה תעסוקתית ועוד.

     כמה זה עולה?
       ללא עלות

     איך נרשמים?
      דרך מרכזי הזדמנויות בערים או המחלקה לשירותים חברתיים שבאזור המגורים.