10 טיפים למציאת עבודה

10 טיפים למציאת עבודה

בשוק העבודה הישראלי, מציאת עבודה הולמת ומתאימה היא משימה לא פשוטה. חשוב להתייחס למציאת עבודה ברצינות ובכובד ראש. קבלו עשרה טיפים שאסף עבורכם צוות cvpool שיקלו עליכם למצוא עבודה בקלות וביעילות.

באדיבות אתר cvpool
 
  1. האמינו בעצמכם, הזדקפו וחייכו

המועמד המחייך תמיד יועדף על פני המועמד החושש. חיפוש עבודה הינה משימה לא פשוטה ומאוד אתגרית מבחינת אגו ואל תתנו לה להנמיך את קומתכם. האמינו בעצמכם וביכולת שלכם תתייחסו למשימה בכובד ראש, לכולם לא פשוט למצוא עבודה, אך בסוף תצליחו.

2.  התכוננו ותכינו צפיות מעצמכם

לפני שמתחילים לחפש, יש להכין שיעור בית. עצרו רגע, חשבו לעומק ורשמו לפניכם: איזה עבודה אתם רוצים? באילו תפקידים אתם מעוניינים? מה המטרות שלכם? היכן אתם רוצים למצוא את עצמכם ולמה? מה חשוב לכם במציאת עבודה? כסף? תנאים? סיפוק מקצועי? שעות עבודה?

כאשר תשבו לרשום את הדברים בצורה מסודרת, תקדישו להן את תשומת הלב והמחשבה הראויה – תתחילו לקחת שליטה על התהליך. כשיודעים ומבינים לאן רוצים להגיע, הרבה יותר קל להגיע לשם.

 3. התייעצו בסביבתכם ובמכירים שלכם

העולם קטן ובעידן הרשתות החברתיות תמיד תמצאו מישהו באזור ‘שמכיר מישהו שמכיר מישהו’ שמחפש עובדים בדיוק כרגע. שתפו חברים, עמיתים למקצוע ומכרים, אל תתביישו, גם הם יפנו אליכם בעתיד כאשר יזדקקו לעזרה.

 4. תרמו לקהילה והיפגשו עם חברים

מי שיושב מול הטלוויזיה לא מוצא עבודה, אלא מתנוון ומאבד אט אט ביטחון, הפגשו עם חברים, צאו להתנדב, לכו לקורסים וסדנאות תתפלאו כמה הצעות עבודה התקבלו דווקא על ספסל האמהות בגן השעשועים או בפאב השכונתי.

 5. לא מצאתם? לא להתייאש חפשו עוד!

לא מספיק לשלוח קורות חיים ל2-3 מקומות ולהמתין לתשובה, פנו למקסימום מקומות ככל האפשר, חפשו ונסו לאתר מעסיקים פוטנציאליים באתרי חברות. לרוב החברות יש עמוד ‘דרושים’ באתר דרכו ניתן למצוא משרות פוטנציאליות ולחברות רבות תוכלו להגיע דרך דף הפייסבוק או רשתות חברתיות אחרות. צוות סי וי פול מדגיש – זה הזמן להיות אקטיביים. תפנו לחברות גדולות, תגישו מועמדות במחלקת משאבי אנוש. אין מקום להתבייש.

 
6. קיבלתם דחיה ממשרה שכל כך רציתם?

אל תקחו את זה אישית. מהניסיון שלנו ב- סי וי פול, כאשר דוחים את קורות החיים של מועמד או לא מקבלים אותו לאחר ראיון העבודה, יש נטייה לקבל את הדברים באופן אישי. זה נובע מכך שמרגישים כאילו דחו אותנו ברמה האישית.

צריך להבין שהמעסיק לא מכיר אתכם וסביר להניח כי דקות ספורות של מעבר על קורות חיים או חצי השעה של ראיון העבודה לא תמיד מספיקה, מה גם שהסטטסיטיקה אינה תמיד קלה. לא התקבלתם? הרימו את עצמכם ואל תתייאשו בפעם הבאה תתקבלו ואולי לתפקיד יותר טוב משציפתם!

 7. זומנתם לראיון עבודה? היו רציניים!

אל תאחרו לראיון עבודה, אל ‘תבריזו’ מראיון או מרכזי הערכה, גם אם אתם חוששים מהם, ברגע ש’תסומנו’ כלא רציניים, יהיה לכם קשה יותר בהמשך החיפוש בעתיד. גם אם החלטתם שהעבודה לא מתאימה לכם או אם אתם חוששים להגיע, פנו למעסיק בצורה מנומסת ודחו את הראיון.

8. בנו קורות חיים מקצועיים

קורות החיים הם האמצעי שלכם להגיע לראיון העבודה ולעבור את המשוכה הראשונה בהתמודדות מול שאר המעומדים. השקיעו בכתיבתם והתאימו את קורות החיים שאתם כותבים למשרה המבוקשת. בטרם שליחתם בדקו אותם שוב ושוב, תעבירו אותם לחברים ובצעו הגהה ,בדקו טעויות כתיב או הקלדה. הוסיפו משפטים אישיים נכונים או תעודות מקצועית, התנדבויות לקהילה ושירות צבאי.

 9. התכוננו לראיון עבודה, הרושם הראשוני הינו קובע

הניסיון שלנו בסי וי פול קובע שראיון העבודה הוא נקודת המבחן האמיתית שלכם מול המעסיק ויש להתכונן אליו כמו שמתכוננים לכל מבחן. תכינו שיעורי בית ותתכוננו למבחן, בצעו בדיקת רקע על החברה ועל המראיין לפני, בצעו עם עצמכם סימולציות, מה יהיו השאלות שצפויים לשאול אתכם וכיצד תענו עליהם ומה תרצו להבליט ולציין. התכוננו פיזית לראיון על מנת שתוכלו להגיע בזמן כשאתם מריחים ונראים טוב.

 10. בדקו את עצמכם

תוך כדי החיפוש. האם אתם בכיוון המטרה שהצבתם לעצמכם? אם לא, חשבו מה אתם יכולים לעשות אחרת כדי להגיע למטרה, אולי משהו בתהליך וביצוע שלנו לא נכון או אולי כדאי לשנות כיוון או לחשוב על כיוון אחר, מטרה מתאימה יותר או כיוון מקצועי אחר. ושוב, אם החלטתם כי אתם בכיוון הנכון – האמינו בעצמכם, הזדקפו וחייכו.