החברים השוודים שלי: איך תנצלו את הטיול להכיר צעירים מכל העולם?

יש מטיילים ישראלים שגם בחו”ל רוצים להרגיש בבית. הם יוצאים לטרקים רק עם קבוצות של ישראלים, אוכלים במסעדות עם כיתוב בעברית ומוקפים רק במוכר להם. אבל אם אתם דווקא רואים בטיול הזדמנות להכיר אנשים חדשים מכל העולם, ולא יודעים איך לעשות זאת – קבלו כמה טיפים שיעזרו.

 

יש כמה סוגים של מטיילים ישראלים. יש את אלו שיעדיפו לישון בגסטהאוס הודי שבעליו מדברים עברית, יאכלו במסעדות שהתפריט כתוב בהן באותיות א’-ב’ וישחקו ‘יניב’ בדרום אמריקה עם מטיילים ישראלים כמותם. וזה בסדר גמור – בטיול אתם צריכים ליהנות ולהרגיש בנוח. ואם סביבה מוכרת גורמת לכם להרגיש טוב בטיול – זה מצוין.

הסוג השני של המטיילים אחרי צבא – שעליו אנחנו הולכים לדבר כאן – הוא זה שרואה בטיול הזדמנות להכיר מטיילים צעירים מרחבי העולם. הוא רוצה לפגוש, להתחבר וללמוד שפות חדשות, אבל זה קצת מפחיד ומבלבל. למה? כי זה דורש אומץ, אנרגיות ויציאה מהאזור המוכר והבטוח, ומעבר לזה, כחיילים ישראלים משוחררים זה מפחיד עוד יותר. מה יחשבו עליי? איך יגיבו לזה שאני חייל משוחרר מישראל? איך אתחבר למישהו זר שיש לו דעות קדומות עליי עוד לפני שהכרנו?

בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם חמישה טיפים להכרות עם אנשים חדשים מרחבי העולם:

להכיר אנשים חדשים בטיול

קחו יוזמה

פיתחו בשיחה עם אנשים שאתם לא מכירים. גם אם הבחורה שעומדת מולכם הגיעה מפריז, ואתם לא יודעים מילה בצרפתית – תוכלו לתקשר בצורות אחרות. קודם כל נסו לחייך, זה תמיד עובד ושובר מחיצות. תקשרו באמצעות תנועות ידיים, זה יוצר אינטראקציה ומוריד את מחסום הזרות. ובנוסף, אל תשכחו שרוב הצעירים שתפגשו יידעו לפחות משפט או שניים באנגלית. קחו יוזמה, צרו קשר ותראו איך זה עובד כמו קסם.

מיצאו מכנה משותף

אמנם אנחנו והבחור הברזילאי שמולנו גדלנו במקום אחר, היו לנו חוויות חיים שונות, ובכל זאת ניתן למצוא מכנה משותף עם כל אחד. העבודה שלנו, התחביבים שלנו, האוכל או המוזיקה שאנחנו אוהבים יכולים לשמש כבסיס משותף. אחת הסיבות המרכזיות שבגללה לאנשים יכולה להיות דעה שלילית על ישראלים היא בגלל הזרות והמנטליות השונה. ברגע שתמצאו מכנה משותף תראו איך החיבור הופך להיות הרבה יותק קליל ונגיש.

מצאו מכנה משותף

התעניינו באחר

אם אתם רוצים לפתח את התקשורת לא מספיק שתדברו על עצמכם, על המקום שממנו אתם באים ומה עשיתם בצבא. לפגוש אנשים כה שונים מאיתנו זו הזדמנות ללמוד על תרבות אחרת, מקום אחר וחיים אחרים. הקשיבו לאדם שעומד מולכם, התעניינו באמת במה שהוא מספר. למה הוא צמחוני? איך הוא הגיע לשוויץ ולמה, לעזאזל, הוא אוהד של יובנטוס?

התעניינו באחר

אל תזלזלו

גם אם השיחה גולשת למקומות פוליטיים בנושא ישראל אל תיכנסו ישר למגננה, ובעיקר אל תזלזלו. זה נכון, לעיתים תיתקלו בבורות, בדעות קדומות ובסטיגמות לא מבוססות – ובכל זאת, לפני שאתם מתקיפים או מזלזלים נסו להיכנס לרגע לנעליים של האדם העומד מולכם ולהבין איך נוצר אצלו הרושם המוטעה. אולי הוא ניזון מקבוצות ושמועות ברשת? אולי הוא חי בסביבה אנטישמית? אולי באוניברסיטה שלו שולטים פורומים אנטי ישראליים? הסבירו את עמדתכם בצורה רגועה ומכבדת, ותראו כי זה הרבה יותר אפקטיבי מלזלזל או להתקיף.

עשו דברים מהנים יחד

לדבר זה חשוב. שיחות טובות יכולות ללמד, לחדש ואפילו לשכנע ולגרום לשינוי דעות. אבל בסוף, אם אתם רוצים לרכוש חברים חדשים זה לא מספיק לדבר. צאו לטרק יחד, שבו על בירה בערב, לכו לגלוש, עשו ראפטינג ביחד, כל דבר שיש בו מימד חווייתי מעבר למילים. החוויה המשותפת מחברת וגורמת לחברויות שלא הייתם חושבים שיקרו להיווצר. אז אם הבחור הבריטי שפגשתם יגיד לכם בסוף הטיול שהוא לא האמין שהוא יתחבר כל כך לבור מישראל, ועוד שהיה עד לפני חודשיים חייל – תזכרו מי עזר לכם.