ניהול תקציב

רוצים להישאר מעודכנים? הירשמו לניוזלטר שלנו

המומלצים שלנו

ניהול תקציב: איפה הכסף?

אחרי השחרור מצפה לכם משימה חדשה: טיפול בכסף שלכם. זו בעצם פעם ראשונה שאתם עומדים ברשות עצמכם, מרוויחים כסף (בינינו, המשכורת הצבאית לא ממש נחשבת), וצריכים לתכנן את העתיד הכלכלי שלכם. אתם רוצים לחסוך לטיול לחו”ל, לשים כסף בצד ללימודים ולחיות באופן מאוזן – בלי אוברדראפט ומינוס בבנק.

אז איך עושים את זה?
יש משפט שאומר שאם לא תנהלו את התקציב הוא ינהל אתכם, ואפשר לומר שזה די נכון, כי מילת המפתח כאן היא מודעות.

אנשים רבים בישראל מרוויחים משכורות לא נמוכות בכלל ובכל זאת נמצאות במינוס מתמיד בחשבון הננק. למה? עניין של התנהלות.

אל תוציא מה שאין לך

לדעת כמה יש לך זה יחסית פשוט – הסתכל בתלושי המשכורת שלך, אם אתה מקבל סיוע קבוע מההורים או מגורם אחר – רשום זאת בנוסף.
אבל איך תדע כמה אתה מוציא? בשביל זה תצטרך לעקוב במהלך חודש (ניתן לעשות זאת באופן קבוע, או במשך כמה חודשים, אבל עשה זאת לפחות חודש אחד) על ההוצאות שלך לפי פילוחים של:

  • הוצאות על אוכל
  • רכב ודלק
  • חופשות, בילויים ומסעדות
  • שכר דירה וארנונה
  • מתנות
  • טלפון סלולרי
  • בגדים ונעליים

ועוד קריטריונים. תוכלו לעשות זאת על דף מודפס באופן ידני דרך הטופס של ארגון פעמונים, או באופן אינטראקטיבי עם מחשבון ניהול התקציב של משרד האוצר.
אחרי שתרשמו במהלך חודש שלם את כל ההוצאות שלכם, יהיה לכם אומדן: כמה אתם מוציאים על נסיעות ודלק? כמה על אוכל? כמה על בגדים ונעליים? אם בסיכומו של החישוב יש לכם יותר הכנסות מהוצאות – מצוין. חיסכו את הכסף הזה והתמידו בכך. אם ההוצאות שלכם גדולות מההכנסות – אתם בבעיה.
אם המעקב שביצעתם הראה שאתם בהפסד כל חודש, הרי שהמינוס הזה יתפח בחודשים הבאים, הבנק יגבה מכם ריבית על המינוס, וכך החוב יגדל – ותכנסו למעגל שאין איך לצאת ממנו.

איך יוצאים מהמינוס?

ראשית, יש גופים שיכולים לסייע לכם. ארגון פעמונים, לדוגמא, מעניק ללא עלות ייעוץ פיננסי אישי.
בנוסף, מאמרים הבאים נשתדל לתת לכם מידע, טיפים והכוונה שיסייעו לכם לנהל את הכסף שלכם בצורה מאוזנת ואחרית. אם בכל זאת יש לכם שאלות, אתם מוזמנים לפנות אלינו בעמוד זה ונחזור אליכם בהקדם.

צפו: התנהלות כלכלית באזרחות: איך לשמור על הכסף שלכם?

אולי יעניין אתכם גם..

מומנטום בדיגיטל

מומנטום בדיגיטל

אנחנו במומנטום למשתחררים, בנוסף לפעילות בסדנאות – מלווים את החיילים המשוחררים, אלו שעברו את המסעות  וסדנאות ההכנה לאזרחות שלנו, וגם כאלו שלא וזאת בכמה דרכים: קבוצת וואטספ – אוהבים לקבל עדכונים קצר ומהר? יש לנו

עמותות

השותפים שלנו

לנו, בעמותת מומנטום למשתחררים, שותפים מיחידות צה”ל השונות, עמותות, קרנות וחברות מהמגזר העסקי, אשר נרתמו לטובת הפעילות החשובה למען החיילים המשוחררים. בזכות השותפים אנו יכולים לקיים את חזוננו ולסייע למשוחררים לעבור את הגשר אל האזרחות

לא נמצאו פוסטים נוספים
דילוג לתוכן