התשובה המנצחת לשאלה: “למה תתאים לתפקיד”?
אחרי ששלחתם עשרות קורות חיים, ניסחתם מיילים שונים ומשונים – סוף סוף הזמינו אתכם לראיון העבודה המיוחל. אתם יושבים מול המראיין ואז מגיע החלק בו אתם צריכים לספר על עצמכם ופתאום אתם מתחילים לגמגם. אז איך עונים על השאלה הפופולארית ביותר בראיונות עבודה: “למה לדעתך תתאים לתפקיד?
סוף סוף הזמינו אתכם לראיון העבודה המיוחל. אתם יושבים מול המראיין ואז מגיע החלק בו אתם צריכים לספר על עצמכם ופתאום אתם מתחילים לגמגם. אז איך עונים על השאלה הפופולארית ביותר בראיונות עבודה: “למה לדעתך תתאים לתפקיד?” התשובה בנויה מ 4 שלבים שונים ולנוסח עצמו יש תבנית פרקטית ופשוטה.
המראיינים שואלים את השאלה הזאת כדי להבין מה מבדיל אתכם משאר המתמודדים לתפקיד. כדי להשאיר רושם טוב על המראיין צריך לדעת איך “למכור את עצמינו”. כלומר, הגישה הכי טובה היא לחשוב על זה כמו מיני פרזנטציית מכירה. זה אולי לא הכי נעים לחשוב על זה כך, כי אנחנו לא מוצר, אבל כשיש כל כך הרבה מועמדים על אותה משרה אנחנו חייבים למצוא דרכים יצירתיות להתבלט. יכול להיות שתשמעו את השאלה הזאת בנוסחים אחרים כמו: תוכל לספר לנו קצת על עצמך? מהם היתרונות שלך? כדי לדעת איך לענות על השאלה – כדאי ללכת לפי 4 הצעדים האלו שיעזרו לכם לבלוט מעל כל שאר המתמודדים למשרה:
בלי בלת”מים
הגיעו מוכנים ובררו כל מה שאתם יכולים על החברה ועל המשרה אליה אתם מתראיינים. חפשו את אתר האינטרנט של החברה, בדקו את דף הלינקדאין שלהם, עקבו אחר הפעילות שלהם ברשתות החברתיות. החיפוש הזה יעזור לכם להבין מהן הבעיות איתם מתמודדת החברה וכיצד אתם תוכלו לעזור להם לפתור אותן במסגרת התפקיד החדש שלכם. בנוסף, זה יעזור לכם להבין אילו תכונות ואיכויות החברה מחפשת אצל העובדים שלה, ולבנות תשובה ייחודית משלכם על בסיס המידע שאספתם.
כמו כפפה ליד
כמו השרוך הסגול למש”קית ת”ש – התאימו את התשובה לתפקיד. עכשיו כשאתם מבינים מהם האתגרים של החברה, אתם צריכים להראות למראיין כיצד הכישורים ותחום התמקצעות שלכם מתאימים בול לתפקיד. כדי לעשות זאת סרקו היטב לפני הראיון את תיאור המשרה ומרקרו לפחות שלושה תחומים בהם יש לכם ניסיון פרקטי. רוב תיאורי המשרה נחלקים ל- 3 חלקים נפרדים:
- תחומי אחריות כלליים
- תחומי התמחות ספציפיים
- כישורים
דוגו מילת מפתח אחת מכל חלק בתיאור המשרה, וחשבו כיצד אתם יכולים להתאים את מה שמחפשים ישירות להישגים מניסיון העבודה שלכם. זה בסדר אם אין לכם הרבה ניסיון בשוק העבודה, בתור חיילים משוחררים או סטודנטים זה לגמרי מובן. מה שכן, אתם יכולים למנף חלקים מסוימים מתוך קורות החיים שלכם לדרישות המשרה. כלומר, להציג התנדבות או את התפקיד שעשיתם בשירות הצבאי או התמחות במסגרת קורס באוניברסיטה וכך להראות את היכולות שלכם.
סטוריטלינג
מכירים אנשים שאומרים, כולה ראיון עבודה – מה הסיפור שלכם? אז תגידו לו שטוב שהוא שאל כי פה בדיוק התשובה. כדי לשווק את עצמכם כראוי למעסיק אתם צריכים לבנות סיפור טוב ומשכנע, סביב הכישורים שהדגשתם בצעד מספר 2. לדוגמה: בתיאור המשרה כתוב שמחפשים מישהו עם יכולות אנליטיות גבוהות . אם זה אחד מתחומי ההתמחות שלכם, כדאי לחשוב על סיטואציה ספציפית שמראה כיצד הכישורים האנליטיים יוצאי הדופן שלכם באו לידי ביטוי. אל תשכחו להראות ולהסביר את התוצאות שהשגתם בסיטואציה הספציפית הזאת.
זה הזמן לזרוח
זכרו, המראיין שואל את השאלה של “למה לדעתך תתאים לתפקיד” כי הוא פשוט רוצה לדעת מה מבדיל אותכם מהמועמדים האחרים. אם אתם מתקשים לאתר את הייחודיות ונקודות החוזק שלכם התייעצו, עם אנשים אחרים שמכירים אתכם ויכולים להעיד עליכם. חברים, בני משפחה, מפקדים ואפילו מורים מהעבר. כשיש לכם כבר כמה רעיונות בראש, יחד עם האינפוט שקיבלתם מהסביבה – כתבו לעצמכם על דף או בנוטס על מה עושה אתכם ייחודיים. וודאו שהכישרון או היכולות שלכם, מתקשרים ישירות למשרה בה אתם מעוניינים.
כשמגיעה השאלה הגורלית הזאת בראיון, הדבר האחרון שאתם רוצים לענות זה: “כדאי לך לקחת אותי לתפקיד כי אני לא מפחד מעבודה קשה” או כי “אני ממש טוב בעבודת צוות”. מראיינים מחפשים סיטואציות ספציפיות שמדגימות שאתם המועמדים הטובים ביותר למשרה ופחות תשובות תוכי מדוקלמות.
איך בונים את התשובה תכלס?
האמת שיש לכך תבנית די פשוטה. תוכלו לקחת את התבנית הזו ולעשות את ההתאמות שלכם:
“לפי מיטב הבנתי אחת מדרישות המפתח למשרה זו היא (XYZ) [= ציינו את אחת מדרישות המפתח.]
“כדאי לך להעסיק אותי כי יש לי הבנה ייחודית ומודעות לאיך (XYZ) [= התפקיד אליו אתם מתמיינים] משפיע על התעשייה.”
“בתפקיד הקודם שלי הייתה לי את הפריווילגיה להוביל פרויקט (XYZ) [= תנו דוגמה לשינוי שיצרתם. יכול להיות גם מהשירות הצבאי או מקום התנדבות] על ידי רתימת חברי הצוות לביצוע אסטרטגיית הפעולה על מנת שנגיע ליעד.”
“דרך החיפוש המקדים גיליתי שהחברה שלכם מעריכה (XYZ) [= ציינו עקרון אחד שמצאתם]
” (XYZ) = סוג התפקיד הזה הוא אחד הדברים שהכי מדברים אלי, ואני יודע ללא ספק שהניסיון שלי בתחום זה יתאים לסטנדרטים של החברה וישדרג את הביצועים שלה”.
הרכיבו לעצמכם תשובה המבוססת על פרטי המשרה במודעה ועל פי הניסיון התעסוקתי שלכם. כדאי להתאמן על התבנית של התשובה עם בני משפחה וחברים לפני היום של הראיון. הם יוכלו לתת לכם פידבקים וכך תדעו מה לשפר, כדי שבראיון עצמו התשובה תשמע טבעית ואותנטית שתשאיר רושם טוב על המראיין.
בהצלחה!