כיצד להתכונן לראיון עבודה?

ראיון עבודה, מה כל כך מלחיץ?

ראיון עבודה נועד לבחון את מעמדנו לקריירה, זאת אומרת, ראיון עבודה זה בעצם פרק זמן בו אנחנו משווקים את עצמנו בצורה הכי טובה שאנחנו יכולים כדי להשאיר רושם ראשוני טוב בעיניי המראיין והחברה.

אז איך בכל זאת ניתן להתכונן לראיון על הצד הטוב ביותר ולשווק את עצמנו כמו שצריך?

להכין לפחות 12 תשובות ל12 שאלות בסיסיות ששואלים בראיון ולהתכונן.

1.

ספרו לי על עצמכם?
יש לדבר בכלליות וזמן קצר מאוד, להציג את עצמנו- גיל, עיר, תפקיד קודם, ההצלחות שלנו והשאיפות שלנו

2.

יש לנו תחביבים?
זאת ההזדמנות שלנו להציג כישורים שהם לא בהכרח קשורים לתפקיד הנוכחי, למשל התנדבויות ופעילויות חברתיות, להציג את האופי שלנו למראיין ולתת לו הרגשה שאנחנו אנושיים וכיף לעבוד איתנו.

3.

מה החוזקות והחולשות שלנו?
הזדמנות להציג במה אנחנו יותר טובים ואיך זה מתבטא בזמן העבודה- למשל עמידה בזמנים או דיבור מול קהל וכו’ . זאת ההזדמנות גם להציג את החולשות שלנו ואיך אנחנו מצליחים להתמודד איתם. למשל- בעיות קשב וריכוז, אז אחלק את המשימות הגדולות להמון משימות קטנות וכך אצליח.

4.

איזה ידע מקצועי ונסיון יש לנו?
גם אם זאת עבודה ראשונה ואין לנו המון ניסיון מקצועי, אפשר אפילו לדבר על השירות הצבאי- למשל “בצבא הייתי מפקד מחלקה ופיקדתי על 12 חיילים” זה נותן אינדיקציה שיש לך חוש הנהגה ואתה טוב עם אנשים.

5.

למה דווקא הגשנו קורות חיים לחברה הזאת?
חשוב מאוד שנחקור את החברה לפני שאנחנו ניגשים לראיון עבודה, שנבין מה החברה עושה ומה העקרונות שלה.

6.

איך מתמודדים עם טעויות?
כדאי להציג טעות שעשינו בעבר ודרך פתרון אליה הגענו, לדבר על המסקנות והפקת לקחים שלקחנו מהטעות. למשל- “בתפקידי הקודם לא כתבתי פגישות ביומן וככה ניהול הזמן שלי התפקשש, למדתי לנהל יומן מסודר ועכשיו אני מודע לכל פגישה שהולכת לקרות”

7.

למה התפטרנו מהעבודה הקודמת?
בחיים לא נציג את העבודה הקודמת בפן שלילי, לא נדבר על המעסיק האחרון שלנו לרעה כיוון שהנוכחי יכול להסיק מזה שאנחנו לא מסתדרים בכל סביבה. ניתן להגיד שלא אהבנו את אופי התפקיד/ לא התחברנו לעקרונות של החברה. ניתן להגיד שאנחנו מחפשים להתקדם ועוד.

8.

למה אנחנו מעוניינים בתפקיד?
גם פה, יש צורך לעשות מחקר מראש. להבין איזה דרישות התפקיד דורש מאיתנו ולראות שאנחנו עומדים בהן.

9.

מהן ציפיות השכר שלנו?
גם פה, יש צורך במחקר. במידה ויש חברים/ מכרים שעובדים בתפקידים דומים, לשאול מה היה השכר ההתחלתי והתנאים. להיכנס לפורומים וקבוצות ולוודא, כמובן על פי הניסיון שלנו.

10.

מתי חווינו קונפליקט בעבודה הקודמת?
כמו באיך מתמודדים עם טעויות, אנחנו צריכים לחשוב על סיטואציה בעבודה הקודמת שגרמה לנו לקונפליקט- יכול להיות מול עובד או מול לקוח ואיך פתרנו את זה?

11.

האם אנחנו מסוגלים לעבוד בצוות/ לבד?
כדאי לבדוק עם עצמנו האם אנחנו באמת מסוגלים לעבוד בצוות/ לבד. האם לעבוד עם אנשים אחרים זה משהו שיכול להוריד מאיכות העבודה שלי? או לעבוד לבד זה משהו שלא אסתדר איתו?

12.

האם יש לנו המלצות מעבודות קודמות?
חשוב לדבר עם המעסיק הקודם ולהסביר לו שיש סיכוי שהמראיין יתקשר אליו לקבל המלצות ככה שלא יהיה מופתע

טיפ:

תמיד להגיע לפחות 10 דקות לפני תחילת הראיון. לפעמים לוקח לנו זמן למצוא את המשרד ואת המראיין וזה נותן לנו את המרווח לחפש בנחת את המקום. זה נותן לנו זמן להירגע, לקבל רושם מהמשרד, המראיין והעובדים. להפעיל מחשב בעת הצורך ולסדר מסמכים.
בנוסף זה גם משאיר טעם טוב אצל המראיינים, משדר רצינות, אחריות ואכפתיות כלפי הזמן שהם מקדישים עבורנו.