הצילו, בירוקרטיה: 5 טיפים להתנהלות עם הרשויות

הצילו: 5 טיפים להתנהלות עם הבירוקרטיה

ההתנהלות עם הרשויות, וכל הטפסולוגיה שמסביבה, יכולה להיראות, ואפילו להיות קצת מאיימת ומבלבלת. לכן קבלו כמה טיפים שיעשו לכם סדר בבלאגן ויגרמו לכם להתנהל טוב יותר עם הבירוקרטיה ביציאה לאזרחות.

  1. שימרו את כל המסמכים

    את כל המסכמכים, ממס הכנסה, מהביטוח הלאומי ובעיקר את תלוש המשכורת אל תזרקו למשך 7 שנים. זה יעזור לכם בכל ההתנהלות מול המוסדות, וכן אם תרצו לקבל מלגה או הנחה בעתיד – תצטרכו אותם.

  2. דאגו לקבל קרן פנסיה מהעבודה

    בכל חודש מופרש לכם מהמשכורת כסף לפנסיה. כסף זה נצבר לכם וישמש אתכם בגיל הפנסיה. אמנם זה מוקדם, אבל אל תשכחו לדאוג גם לזה. על המעסיק לבטח את העובד בקרן פנסיה לאחר 6 של עבודה באותו מקום (אם לעובד אין קופת פנסיה פעילה) או מיומו הראשון בעבודה אם קיימת קופה ממקום עבודה קודם. לכן, חשוב שתעבדו במקום העבודה הראשון 6 חודשים רצוף ותהיו זכאים להפרשות קרן פנסיה. הבעבודה הבאה שלכם תקבלו הפרשה לקרן פנסיה מהיום הראשון. גובה ההפרשה הוא 5.5% מהשכר של כל חודש עבודה.
    זכרו שאתם יכולים לבחור לאיזו קרן להפריש, ואתם לא חייבים להפריש לקרן שהמעסיק מציע. בידקו מהם דמי הניהול שקרן הפנסיה מציעה וביחרו בהצעה המשתלמת ביותר.

  3. דעו לקרוא את תלוש המשכורת

    תלוש המשכורת הוא המפגש עם רשויות המס בישראל. כפי שציינו, חשוב מאוד לשמור עליו לתקופה של עד 7 שנים. ברוטו הוא הסכום שיגידו לכם בראיון עבודה. ממנו יורדים ניכויים של ביטוח לאומי, מס הכנסה וקרן פנסיה. הנטו הוא הסכום אותו תקבלו בבנק. תיק הניכויים משמעו מספר תעודת הזהות של העסק, אותו תצטרכו  בשביל תיאום מס.

  1. 4. עיבדו לפחות יום אחד כל חודש

    דמי ביטוח לאומי מופרשים לכם מהמעסיק, ובתלוש המשורת אתם יכולים לראות את הניכויים מתוך השכר לטובת הביטוח הלאומי. חשוב שתדעו שאם אתם לא עובדים אתם עדיין חייבים בדמי ביטוח לאומי – ולא מעט. כ-170 ש”ח לחודש הוא הסכום שדורש ביטוח לאומי ממי שאינו עובד. לכן כדאי לכם לעבוד, כמובן עם תלוש משכורת, לפחות יום אחד בחודש, כדי להיות פטורים מתשלום הביטוח הלאומי באופן עצמאי. כך המעסיק משלם עליכם ואתם פטורים מן התשלום.

    5. קבלו את הפטור ממס הכנסה שמגיע לכם

    בתור חיילים משוחררים אתם זכאים לפטור של 3 שנים מתשלום מס הכנסה. כדי ליידע את רשויות המס בפטור שלכם, עליכם להגיש טופס 101 (כרטיס עובד) ושם לסמן שאתם חיילים משוחררים.

עניין הבירוקרטיה עלול להישמע קצת מורכב אבל זו שפה חדשה שצריך להתחיל להכיר, לאט לאט תוכלו להבין איך להתנהל בתוך המערכת הזו. אם יש לכם עוד שאלות אתם מוזמנים להתייעץ ולשאול בעמוד הפייסבוק שלנו או לכתוב לנו את השאלה בעמוד הזה.

 

צפו בשידור: ברוכים הבאים לבירוקרטיה שאחרי השחרור