תכנון פיננסי

מה זה תכנון פיננסי ואיך זה יכול לעזור לך?

 

לצערנו בישראל אין חינוך פיננסי. יש שיגידו שזה בכוונה – השחקנים הפיננסיים הגדולים נהנים מזה שאנחנו לא מספיק מבינים כדי להתמקח איתם. ואם היה נדמה שמהפכת המידע של האינטרנט תשים סוף לבורות הפיננסית – זה לא קרה. למרות שהידע נגיש מתמיד, רוב הא.נשים – ישראלים אולי במיוחד – חוששים/ות ונרתעים/ות מהתעסקות עם כסף. למה זה?

 

התשובות מגוונות ומשתנות מאחד לאחת: אצל חלק החשש מהתעסקות בכסף מגיע מהבית, אחרים מרגישים שמושגים פיננסיים זה “סינית” עבורם, ולשאר פשוט נדמה שהכל מתנהל אוטומטית ואין צורך לדאוג מהנושא. רוב הא.נשים האלה נכנסים ל”מרוץ החיים” הפיננסי ונשאבים אליו: לא יודעים כמה הם מוציאים ועל מה, לא מתמקחים על עמלות ודמי ניהול, לא יודעים במה הם משקיעים – ובקצרה: לא מתכננים.

 

אבל אם את/ה קורא/ת את הכתבה הזו – כנראה שהחלטת להתמודד עם החשש מהתעסקות בכסף, ללמוד ולקחת אחריות על תכנון הכספים שלך. גם כשאני השתחררתי לא הבנתי כלום בכסף, ואיך ניהול נכון שלו יכול לשרת אותי בחיים. אבל אז התחלתי ללמוד את העולם הפיננסי, ובכל תחום גיליתי דרך או להרוויח או לחסוך תשלומים מיותרים. החלטתי לעזור גם לאנשים אחרים להחזיר לעצמם שליטה על הכספים – למדתי והוסמכתי כ-CFP. 

 

מתכנן פיננסי (CFP) עוזר לאנשים לממש את המטרות שלהם בעזרת תכנון ארוך-טווח שמתייחס לכל התחומים הפיננסיים: תזרים, שכר, זכויות, מיסוי, שוק ההון, נדל”ן, משכנתא, פנסיה, ביטוחים. זהו המקצוע הפיננסי היחיד שעוזר לבנות תכנית פיננסית מקיפה וארוכת-טווח, ועושה זאת בצורה אובייקטיבית ובלי למכור מוצרים מיותרים. 

 

אולי זה נשמע משהו “של גדולים” – אבל לאו דווקא: גם בן/בת 21 יכול/ה להרוויח מתהליך תכנון פיננסי. כנראה שזה יהיה תהליך מצומצם יותר (פחות עיסוק בפנסיה ובמשכנתא לדוגמה), אבל התועלת שלו לא פחותה. להפך: ככל שמתחילים לחסוך ולהשקיע מוקדם – זה מאפשר חיים טובים יותר בעתיד. אם תתכננו מעכשיו את הדירה שתרצו לקנות עוד 10 שנים – סיכוי טוב שתצליחו לקנות אותה (לעומת רוב בני/בנות ה-30 שכיום מתקשים בזה).

 

בסוף, כשהכסף מנוהל נכון הוא מאפשר מימוש של יותר מטרות בחיים, יותר חופש. חופש כלכלי יכול להיות להגיע לרמת חיים גבוהה תוך שמירה על איזון עבודה-בית, להשקיע בצורה אגרסיבית כדי להתעשר, או לפרוש מעבודה בגיל צעיר. לכל אחד ואחת מתאימה אסטרטגיה אחרת שניתן לפרוט למספרים: כמה המטרות שלי עולות? כמה אני צריכ/ה לחסוך כל חודש כדי לממש אותן? איזה רמת סיכון מתאימה לי? ועוד.

מזמין אתכם/ן להצטרף לקהילה שלי – קבוצת וואטסאפ שבה אני משתף בידע וכלים פיננסיים – החל מהדברים הכי בסיסיים ועד אלה שיעזרו לכם/ן לאמץ עקרונות נכונים ולבנות תכנית פיננסית מתאימה.

 

רותם שמוש

מתכנן פיננסי CFP ומנחה סדנאות מומנטום

 
להצטרפות לחצו: