איך מתנהלים עם כרטיס אשראי

איך להתנהל נכון עם כרטיס אשראי?

באדיבות ארגון ‘פעמונים‘, ארגון חברתי אשר מטרתו הינה לסייע לאנשים להגיע להתנהלות כלכלית נכונה.

כרטיס האשראי הוא כלי יעיל ונוח, אך חשוב להשתמש בו בתבונה. בכרטיס אשראי ישנו אשלייה, שכן הפלסטיק נותן תחושה מזויפת של כסף שאינו בנמצא באמת. לעומת זאת כשמשלמים בשטרות ומטבעות ישנה תחושה של פרידה מכסף. לכן בכרטיס האשראי או בצ’קים כדאי להשתמש אך ורק לתשלומים שוטפים בהוראות קבע.

 

לא לקנות בתשלומים

אין לקנות בתשלומים, כך אנו מאבדים שליטה על ההוצאות. הקפידו על קנייה במקום, בעיקר על מוצרי מזון וקניות אוכל. הכי טוב זה לשמור בסיום הקנייה את החשבונית, ולפני הקנייה הבאה להסתכל בה ולקחת כסף מזומן על פי התשלום המופיע. כך תישארו על אותו הסכום ולא תצטרכו לשלם באשראי, וודאי שלא לשלם בתשלומים.

 

להחזיק כרטיס אשראי אחד

אין צורך להחזיק יותר מכרטיס אשראי אחד. על כל כרטיס ישנן עמלות אחזקה, ועל כן אתם מממנים את הבנק ואת חברות האשראי בכל אחזקה של כרטיס אשראי, אפילו אם אתם לא משתמשים בו. אל תתפתו להצעות של חנויות לעשות כרטיס מועדון שהוא גם כרטיס אשראי. גם אם בתחילה לא תשלמו עמלה על אחזקתו, בדרך כלל אחרי שנה תתחילו לשלם, בלי שתשימו לב.

 

להשתמש בהטבות מחברת האשראי

חברות אשראי רבות מעניקות ללקוחותיהן הטבות צרכנות: בקניות בגדים ונעליים, הטבות בבילויים ואטרקציות: כגון כרטיסים לסרטי קולנוע וכניסה לאתרי בילוי לילדים וכן הטבות נופש ותיירות. כדאי לנצל את ההטבות (1+1 לדוגמא) וכך להחליף את ההוצאה החודשית על בילויים ופנאי.

 

להעביר את הוראות הקבע לכרטיס

הוצאות מחזוריות כגון מיסים, ארנונה וחשמל ניתן לשלם בהוראות קבע. את הוראות הקבע רצוי להעביר מהבנק לכרטיס האשראי ובכך לחסוך את עמלת השורה בחשבון הבנק.

בנוסף, אל תשכחו לבדוק מדי פעם את התשלומים דרך כרטיס האשראי. אין אחד שלא גילה טעות בחיוב.